იდეების სკივრი

სათაური:

რამდენი ძმარმჟავაა ძმარში?

ანოტაცია:

თქვენთვის ალბათ კარგად ნაცნობია ძმრის მჟავე გემო. რა არის ძმრის მთავარი შემადგენელი ნაწილი? ძმრის მთავარი შემადგენელი ნივთიერებაა ეთანმჟავა ანუ ძმარმჟავა, რომელიც წარმოიქმნება ეთანოლის გარკვეულ პირობებში დაჟანგვის (ფერმენტაციის) შედეგად. ხოლო ეთანოლი კი თავის მხრივ შაქრების გარდაქმნის პროდუქტია. არსებობს რამდენიმე სახეობის ძმარი, იმის მიხედვით თუ რომელი საწყისი პროდუქტიდან იქნა მიღებული (ხორბალი, ბრინჯი, ღვინო, ალაო და სხვა). ძმარში ეთანმჟავას შემცველობა შეიძლება იყოს განსხვავებული. ჩვეულებრივ სუფრის ძმარში ძმარმჟავას შემცველობა დაახლოებით არის 4-6%. ამ პროექტში თქვენ განსაზღვრავთ ძმარმჟავას რაოდენობას გატიტვრის საშუალებით

ავტორი:

თინათინ ბუთხუზი 

კატეგორია

პროექტი 

რეიტინგი:

ნანახია: 1603-ჯერ.

   უკან დაბრუნება

 

 

კონფერენცია

 

კვირის აქტივობა

უკვე გახსნილია

274

კლუბი

ვინ იქნება შემდეგი?

სტატისტიკა
სიახლეები: 748
პრეზენტაციები: 285
ექსპერიმენტები: 235