სიახლები

03-03-2023:   სან დიეგოს ექსპერიმენტები

სან დიეგოს უნივერსიტეტის პროფესორ-მასწავლებლის ლექცია, ქიმიური ექსპერიმენტების მასტერ-კლასი და მინი კონკურსი-ვიქტორინა გორის სასულიერო გიმნაზიაში.


ნანახია 398-ჯერ

30-11--0001:   ნატრიუმის ტუტის 0,1 მოლური ხსნარით რძის მჟავიანობის განსაზღვრა გატიტვრის მეთოდით.

რძის ხარისხის გასარკვევად და მასში ბაქტერიების ცხოველქმედების პროდუქტის-რძემჟავის გამო რძის მჟავიანობის გასაზომად მიმართავენ გატიტვრას. ნატრიუმის ...


ნანახია 406-ჯერ

პროექტები და პრეზენტაციები

06-03-2023:   ერთი წარმატებული პროექტი

ანტიბიოტიკების გავლენა რძის ხარისხზე


 

ექსპერიმენტები

30-11--0001:   კალორიმეტრით საკვების კალორიულობის კვლევა

3 ერთნაირ კალორიმეტრში დავწვით ერთი მასის თხილი, კაკალი და ნუში. კალორიმეტრში წყლის ტემპერატურის ცვლილების მონაცემების მიხედვით გამოვთვალეთ 5 გრამ თხილში, კაკალში,ნუშში კვებითი ღირებულება და გადავიანგარიშეთ 100 გრამ საკვებზე.


ნანახია 1674-ჯერ